tiistai 18. kesäkuuta 2013

Uudet tuulet ja kohtalo jää yöksi - WCS:ään?

Tein viimeisimmän cossini... olisikohan ollut viime kesän alkupuolella? Sen jälkeen ei ole ollut innostusta tai jaksamusta ommella mitään auurempaa vanhojentanssipuvun lisäksi. Tämän kesän ensimmäiset conit, Mimicon ja Desucon, kuluivat cossittomissa merkeissä. Mimiconissa pyörin hieman lolitatyylisissä mekoissa ja Desuconissa taas steam- ja cyperpunk -vaikutteisessa Visual Questiin suunnitellussa asussa.

Nyt kuitenkin cossi-innostus taas kutittelee mahanpohjaa. Poikaystäväni ehdotti jo talven puolella, että voisimme tehdä cossit Fate/stay nightista. Minulle hän suositteli Saberin pukua ja tykästyinkin hahmon ulkonäköön aika paljon.


Olen jo pidemmän aikaa halunnut tehdä panssaria sisältävän cossin ja pidän myös mekkoista. Saberissa yhdistyivät molemmat. Saberilla on myös kaksi hienoa miekkaa, joiden tekemistä myös odottelen innolla. Katsottuani animen päätin, että Saber ei myöskään ole liian ärsyttävä cossattavaksi. En yleensä pidä animetytöistä, jotka vinkuvat ja ovat koko ajan pelastettavina, joten rauhallinen soturi Saber kohosi yhdeksi lempianimenaisistani. Nyt olen pelaamassa visual novellia, koska en usko, että keskinkertainen anime tekee oikeutta alkuperäisteokselle.

Itselleen poikaystäväni (Tuukka) valitsi hahmoksi Archerin. Se on mielestäni hyvä valinta, sillä pidän itsekkin hahmosta erittäin paljon - Archer taitaa tällä hetkellä itse asiassa olla lempihahmoni Fatesta.  Archerilla on myös tyylikkäät vaatteet ja valkoiset hiukset, oijoi. <3 Tuukalla ja minulla on kaikenlisäksi about sama pituusero kuin Archerilla ja Saberilla (eli suuri).Peruukin muokkaaminen tosin pelottaa, sillä edestä sliipattujen hiusten luominen peruukkiin on tunnetusti erittäin hankalaa tehdä hyvännäköisesti. Yritän kaiken aikaa päättää, pitäisikö ostaa valmiiksi lyhyehkö ja pörröinen peruukki, vaiko pitkä, josta sitten voisi leikellä kuitua ja ommella takaisin peruukkiin. Varsinkin hiusrajan kohdalle lienee pakko liimata tai ommella kuitua, jotta sen saisi näyttämään edes jotenkin realistiselta, mutta hankkisin mielummin jo valmiiksi lyhyemmän peruukin koska niissä tuppaa olemaan tiheästi kuitua kaikilla puolin peruukkia, toisin kuin pitkissä.

Peruukkeja lukuunottamatta cossien teossa ei pitäisi ilmetä suurempia ongelmia, sillä meillä on hyvä työnjako: Tuukka osaa käsitellä hyvin puuta ja tehdä hienoja proppeja ja ommellakin vähän, minä taas olen kokeneempi kaavojen, ompelun ja yksityiskohtien/koristeiden kanssa.

Niin muuten, otsikossa mainitusta WCS:stä. Päätimme tehdä puvut Traconiin ja mennä parikisaan, mikäli sellainen Traconissa olisi. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että WCS-karsinta olisi ainoa tarkoituksiimme sopiva kisa Traconissa, joten sinne siis menemme. Olemme molemmat myös varsin kilpailuhenkisiä, joten päätimme samalla myös voittaa kisan ja lähteä Japaniin. :''D Saa nyt nähdä miten käy, sillä Archerin ja Saberin puvut eivät kuitenkaan ole valtavan monimutkaiset. Päätimme siis panostaa kisaesitykseemme niin paljon kuin mahdollista.

Avasimme youtubesta viime vuosien WCS-karsintojen esitysvideoita ja aloimme katselemaan niitä pohtien, miten upeilla esityksillä sitä Japaniin on päästy kisaamaan. Suurin osa esityksistä oli kuitenkin pettymyksiä; kisaajat eivät joissain niistä edes liikkuneet ollenkaan musiikin tahtiin, vaan pyörivät sekavasti lavalla. Parhaatkaan esitykset eikät olleet mitään god tier-tasoa, vaan niissä yksinkertaisesti oli enemmän energisyyttä ja liikkeet oli ajoitettu taustanauhan mukaan. Kai tämä sitten huojentaa vähän, sillä en itsekään ole mikään esiintymisen mestari.

Uskon kuitenkin, että saadaan Tuukan kanssa jotain aika hienoa aikaan, sillä Tuukka lupasi valmistaa proppien rungot puusta niin vahvoiksi, että ne kestävät hieman kovempiakin lyöntejä - monilla kisaajilla kun taistelukohtauksissa näytti olevan se ongelma, että heidän oli pakko liikkua hyvin hitaasti ja varovaisesti, etteivät asepropit menisi rikki, mikä ei todellakaan näyttänyt hyvältä lavalla. Tuukka on kuitenkin harrastanut boffausta sun muuta miekkailua jo pitkään ja ilmeisesti jonkinlaisia taistelunäytöksiäkin on tullut ainakin joskus tehtyä. Minäkään en ole aivan täysin kokematon miekan kanssa ja aloitin viime vuonna teatterinkin, joten meillä on ainakin jotain pohjaa esityksen tekemiseen.

Odotan innolla, että päästään tekemään pukuja yhdessä ja suunnittelemaan esitystä, olen nimittäin jo pidemmän aikaa halunnut mennä taas lavalle kisaamaan. Kisan voitto olisi hienoa, vaikka en oikeastaan edes haluaisi lähteä Japaniin koska siitä tulisi niin paljon lisähommaa (matkalle pitää ottaa mukaan 3 edustavaa cosplaypukua/henkilö ja kisaesitys täytyisi luultavasti tehdä ainakin osittain uusiksi) eikä meillä luultavasti juuri olisi mahdollisuuksia loppukilpailussa. Enemmänkin haluan lähteä mukaan kisakokemuksen takia. Noh, olisihan se ilmainen Japaninmatka kuitenkin aika kiva palkinto!

Toivottakaa onnea, sillä sitä tarvitaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti