sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Haastetta ja cosplaysuunnitelmia

 Olen viimeaikoina katsonut animea enemmän kuin yleensä. Seuraan Kill la Killiä ja Samurai Flamencoa ja tänä viikonloppuna maratoonasin Kimi ni Todoken, joka oli ihana, mutta jälleen kerran jotenkin liioitellun oloinen kuvaus kouluromanssista ja rakastumisesta. Romanttiset sarjat aina tuovat mukanaan jonkinlaisen tyhjyyden tunteen, kun ei itse kykene kokemaan tai tuntemaan mitään niin massiivista kuin elokuvarakkaus.

Eksyin vähän sivuraiteille; piti alunperin kirjoittaa cosplaysuunnitelmista. En oikeastaan juuri ikinä saa toteutettua suunnitelmiani, mutta tykkään suunnitella ja kirjoittaa suunnitelmista blogiin.

Katsoin vihdoinkin Tiger & Bunnyn, ikävä kyllä todella jälkijunassa. Innostuin siitä, mutta oivoi, kaverien innostus sarjaa kohtaan taas on lakannut jo yli vuosi sitten. Päätin kuitenkin, että olisi kiva tehdä siitä joku cossi. Ivan eli Origami Cyclone iski suoraan sydämeen: olenhan tunnettu siitä, että pidän kauniista pojista. Origami Cyclonen asu on hirvittävän haastavan näköinen tehdä, mutta toisaalta olen aina pitänyt haasteista. Pussihousut ja leveät panssarit kuitenkin sopisivat partalooni täydellisesti! Harvoin tulee vastaan kaunispoikia, joiden asu oikeasti sopisi ruumiinrakenteeseeni. Motivaatioksi vain ehkä tarvitsisin jonkun  kaverin tekemään puvun samasta sarjasta tjsp.


 Panssaria, panssaria... Huhhuh. Myöskin seuraava pukusuunnitelma on panssariotus. Nimittäin Flame Princessin haarniskoineen, joka on tällä hetkellä nähty vain yhdessä jaksossa. Mutta pidän Flame Princessistä paljon ja pidin haarniskaan liittyvästä juonenkäänteestä hirvittävän paljon. Tämä olisi myös paljon helpompi panssari ja siten hyvää harjoittelua Origami Cyclonea varten.
Seuraava uhri onkin sitten videopelihahmo, Dota 2:n Meepo. Meepo on vihattu ja rakastettu hahmo, joka on saanut myös hieman röllihtävän maineen sankarina, jonka valitseminen voi tarkoittaa joko nopeaa voittoa tai vielä nopeampaa häviötä. Itse rakastan Meepoa paljonkin. Niin paljon, että tein läpällä pikaisan kaappicossin pikkuisesta. Yhdennäköisyys oli niin suuri, että aloin oikeasti harkitsemaan Meepon cossaamista.Näitä lienee lisääkin, mutta nyt juuri ei tule mieleen mitään. Kellokin on jo puoli kaksi, joten saan noin neljä tuntia unta. Oi voi, muuten ehkä jaksaisin, mutta pitäisi mennä salillekin. Aa! Niin! Meinasin jo unohtaa mainita, että aloin käymään salilla. LadyLine on ihanan viihtyisä, osittain siksi ettei siellä ole miehiä. Tämänhän piti alunperin olla laihdutusblogi tai jotain (ha!), joten kai tämä on relevanttia. En kuitenkaan käy salilla cosplayn vuoksi, vaan siksi, että jaksaisin juosta boffatessa ja heiluttaa miekkaa ja käyttää kilpeä ketterästi, ja että jaksaisin koulupäivät paremmin, ja että selkäkivut vähenisivät. Tuntuu, että nämä syyt ovat paljon parempia kuin aiemmat (cosplayta väheksymättä)! Olen nykyään enemmän sinut vartaloni kanssa, ja tunnen oloni usein söpöksi, kauniiksi, tyylikkääksi ja seksikkääksi. Huonoja päiviä tietysti aina on, mutta suunta on hyvä. Cosplay on jäänyt hieman taka-alalle elämässäni, mikä on huojentanut ulkonäköpaineita.
Mutta nyt loppukevennykseen!

Paha Sotaherra jälleen kerran heitti haasteen. En tosin jaksa kertoa 11 asiaa itsestäni, mutta vastaan ainakin kysymyksiin!

SÄÄNNÖT:
1) Haastetun tulee kertoa yksitoista asiaa itsestään. 2) Haastetun tulee vastata yhteentoista kysymykseen, jotka haastajasi on valinnut. 3) Haastetun tulee keksiä yksitoista uutta kysymystä uusille haastetuille. 4) Haastetun tulee haastaa yksitoista blogia, joilla on alle 200 lukijaa. 5) Haastetun tulee kertoa, kuka hänet haastoi ja kenet hän haastaa. 6) Ei takaisinhaastamista.


11 omaa kysymystä

1) Onko sosiaalisen median (Twitter, blogit, Facebook, Tumblr...) hyödyntäminen tärkeää cosplayssa?

Ei välttämättä. Itse tykkään silloin tällöin lukea blogeja ja tietysti opin niistä välillä hyödyllisiä vinkkejä, mutta en yleensä käytä sosiaalista mediaa cosplayn apuna. Cosplay.comin ja Anikin cosplayfoorumeita tulee kyllä puvunteon ohella silmäiltyä tutoriaalien toivossa.

2) Onko ihon maalaaminen cosplayn vuoksi sinusta rasistista? 

Ei. Se kuuluu harrastukseen. En jaksa edes alkaa väittelemään asiasta.

3) Onko sinulla pukua jonka olet halunnut tehdä jo pitkään mutta et ole saanut aikaiseksi tehdä? Jos on, mikä puku on kyseessä ja miksi et ole vielä tehnyt sitä

Hmm... Pitkään? Noh, varmaan Mikurun meidopuku Haruhista. Olen halunnut tehdä sen jo pitkään, mutta koska en pidä sarjasta tai hahmosta, ei into kuitenkaan ole ollut tarpeeksi suuri. Osasyynä on myös se, ettei oikeanlaista peruukkia ole löytynyt edes ebayta metsästämällä ja itse en osaa muokata tarpeeksi hyvin.

4) Mikä Suomen anime-/cosplayskenessä on parasta?

Jaa-a. Vaikea kysymys, en seuraa skeneä kovin aktiivisesti. Ehkä juuri cosplayblogikulttuuri? Monet blogaajat tuntuvat olevan toisiinsa yhteyksissä. Lämmittää sydäntä.

5) Entä pahinta?

Selän takana juoruilu ja muu kyräily.

6) Oletko koskaan lakannut pitämästä sarjasta sen fandomin takia?

Sherlock voisi ehkä olla sellainen? Tykkäsin siitä joskus paljon mutta kaikki se porno tumblerissa... En edes juurikaan shippaa sherlockia ja johnia. Myös käsikirjoittajasta Moffatista olen lukenut kaikenlaista ei-niin-hyvää, joten sekin vaikuttaa asiaan. Haluaisin vain katsoa sarjaa rauhassa kaikelta siltä fanitukselta, mutta en vain voi välttyä siltä tumblerissa.

7) K18-conit Suomessa, onko niillä tulevaisuutta? 

Kyllä, ainakin jos se on Desucon.

8) Tämän hetken suosikkianimehahmosi?
Oah vaikeaa! En ole varma, onko juuri nyt mitään erikoissuosikkia... Pitkäaikaissuosikkeja ovat tosin mm. Kanju Persona nelosesta ja Matsuka Terra E:stä.
 

9) Katsotko englanniksi dubattua animea? Miksi, miksi et?
Katsoin joskus kun en tiennyt paremmasta. Enkkudubbi kuulostaa aina jotenkin niin tökeröltä, se varmaan vähän riippuu tosin siitä, mihin on tottunut. Yleensä kuitenkin tuntuu siltä, että japanilaisen ääninäyttelyn taso yksinkertaisesti on parempaa, koska se on niin iso bisnes japanissa. Animelle ei Amerikassa ehkä ole niin isoa yleisöä, joten ääninäyttelijätkään eivät välttämättä ole sitä kärkikastia. Riippuu tietysti monesta asiasta, mutta siltä se tuntuu.

10) FFFightit, cosplaydeitit ja muut huumoriohjelmat coneissa, hitti vai huti?

Hitti ensimmäiset ~3 kertaa, sitten huti, koska käyvät tylsäksi. Deittejä olen tosin kiertänyt kiinnostuksen puutteesta huolimatta, koska olen halunnut nähdä Pahan Sotaherran deittailemassa.

11) Mitä conia odotat tällä hetkellä eniten?

Frostbiteä, koska olen menossa luultavasti sinne taidekujalle. En yleensä odota coneja hirveästi paitsi jos olen osallistumassa johonkin, esim. jonkunlaiseen kilpailuun. Coneista on pikkuhiljaa tullut peruskauraa; ne kuuluvat vuoden kiertoon, mutta ei niitä odota juurikaan. Kyllä coneissa silti yleensä on hauskaa. En edes aluksi meinannut lähteä Frostikseen kun ei hirveästi kiinnostanut, mutta taidekujapaikka on aina hauska ja hieman eksoottinen kokemus.

 Kiitos ja näkemiin ja mahdollisimman stressitöntä joulunodotusta kaikille mahdollisille lukijoille.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti