sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Hullun unelmia

Viime päivityksessäni paljastin unelmoivani Ah! My Goddess! -sarjan Urdin cossaamisesta. Vielä viime päivitystä kirjoittaessani idea oli vasta ajatustasolla; en olisi kuvitellutkaan, että tulisin tekemään puvun lähitulevaisuudessa. Tapahtui kuitenkin jotain, mikä mullisti elämäni. Noh, ei ihan, mutta sain kuitenkin aika hienon idean Urdin toteutukseen.

En teekään vain Urdin peruspukua....
...vaan puvun lisäksi myös enkelin selkään!


Ajatus lähti siis siitä, että kun edellisen päivitykseni jälkeen Urdin cossaaminen oli vielä mielessä, sain koululta ilmaiseksi mallinuken torson. Mietin, että mitäköhän tällä nyt tekisi ja silloin se iski. Torson avullahan voisin tehdä Urdin puvusta vielä hienomman, ehkä jopa kisakelpoisen, jos käyttäisin sitä mallina ja tekisin Urdin enkelin, World of Elegancen ja kiinnittäisin sen selkääni.

Alkoi cosplaykuvien metsästys: halusin nähdä, olisiko kukaan keksinyt tätä ideaa ennen minua. Pikainen googlaus selvitti tilannetta: Googlen haulla löytyi hyvin vähän kuvia edes tavallisista Urd-puvuista. Enkeliäkään ei ollut cossannut kuin pari ihmistä. Ihmettelin, että miksei näin tunnetusta sarjasta ja hahmosta ole tehty enemmän pukuja. Cosplay.comista sentään löytyi jonkun Urdin puvun tehneitä, mutta oikeastaan mikään niistä ei oikein vakuuttanut. Aina oli jotain pielessä: kangasvalintana halpissatiini, huono peruukki, huonosti istuva puku... Joukossa oli tietysti myös hienoja pukuja, mutta olen aika varma, että pystyn itse parempaan kuin useimmat näkemäni puvut jos oikein yritän.

Urdin puku tosin on paljon vaikeampi toteuttaa kuin miltä ensisilmäyksellä näyttää. Sehän on tosi simppeli: vain vähän kultaisia koristeluja yksinkertaisessa mekossa. Paitsi että, hetkinen... mikä kannattelee koko pukua ja painavannäköistä viittaa paikallaan? Vastaus on ei mikään. Puvussa ei ole minkäänlaisia olkaimia tai kiinnitussysteemeitä. Eikä myöskään rintaliivejä. Esittelen nyt teille hienon, erittäin anatomisesti korrektin demonstraation rinnoista ja fysiikan laista.

Kuten kuvasta näkyy, rintani noudattavat fysiikan lakeja ja näin ollen painovoima vetää niitä alaspäin. Urd taas on jumalatar ja animehahmo, joten hänen rintoihinsa eivät tunnetusti sellaiset pikkuseikat kuin fysiikan lait vaikuta. Pääsen siis luultavasti kustomoitujen rintaliivien teon lisäksi myös jesaroimaan tissini terhakamman näköisiksi. Ajatuksena on käyttää läpinäkyviä tai ihonvärisiä rintsikanolkaimia, tuhota vanhat rintaliivit ja kursia ne uudestaan kokoon niin, ettei etuosaa näy ja tosiaan käyttää ihan luvattoman paljon iho- ja jeesusteippiä. Tähän rintaliivisysteemiin kiinnitän myös mekon, viitan ja luultavasti myös osittain enkelin, joten sen on parasta olla kestävä... >: I

Toinen suuri ongelma on enkelin teko ja kiinnitys. Olen parhaillani päällystämässä mallinuken torsoa vesi-liima -seoksessa uitetuilla sanomalehdenpalasilla, jotta saan tehtyä enkelistä mahdollisimman kevyen. Kunhan kerroksia on tarpeeksi, irrotan paperimassaenkelin torsosta ja laitan sisään rautalankatukirakenteita. Teen myös kädet ja pään paperimassasta. Lopulta laitan päälle miljoona kerrosta gessoa ja hion koko hökötyksen sileäksi, jonka jälkeen pääsen sitten maalailemaan. Ongelmia tulevat aiheuttamaan siivet, joista pitäisi myös saada kevyet (ja hienot) sekä enkelin painovoimaa uhmaava kampaus.


En ole ikinä osannut muokata peruukkeja, joten odotan kauhulla tämän kaunokaisen tekemistä. Pitänee ostaa kaksi järkyttävän pitkää peruukkia (musta ja valkoinen) enkeliä varten ja vielä yksi pitkä valkoinen Urdille. Sitten pääsenkin ompelemaan kuitua, jippii!
Myös siivet ovat minulle mystinen asia ja niihin pitää varmasti tilailla valtavasti sulkia jostain ihme paikasta. Rahanmenoa ei voi estää...

Ajattelin ensin kiinnittää enkelin selkään vöillä tai nauhoilla, jotka olisin kietonut vartaloni ympärille ja solminut. Mutta Urdin pukuhan tietysti pilasi nämäkin suunnitelmat.


Tässä on tämänhetkinen suunnitelmani tukirakenteista ja kiinnityssysteemeistä. Ylävartalossa on rintsikkasysteemi, jossa on läpinäkyvät olkaimet. Tähän kiinnittyy osittain myös enkelin metalliset tukirakenteet takana. Mekon kaula-aukon alapuolelle piiloon tulee jokin vahva kiinnitysasia, esim. vyö tai vastaava (ehkä jokin kangasviritelmä jos vyö on liian paksu). Enkelistä lähtee myös rautalankoja tai siimoja, jotka kiinnittyvät selkään pitävät enkelin ryhdikkäänä. Saa nähdä, miten tämä nyt tulee toimimaan...

Tässä muuten vielä pari kuvaa torson tekoprosessista:Tämä puku on suunnitteilla Frostbiteen, mutta katsotaan saanko tehtyä siihen mennessä. Tässä on kuitenkin vielä niin paljon muuttujia; saattaa olla, että puvun teko kaatuu kokonaan sen mahdottomuuteen. Vi ses!

8 kommenttia:

 1. Saaaaaaankosaanko vinkata? ;___;
  Et välttämättä tarvitse metallista tukirankaa enkelille. Kahdeksan tai yhdeksän kerrosta paperia pitäis riittää (väliin kerros tai pari pelkkää puuliimaa ja kerros liisteröityä sideharsoa tms.). Rautalanka kasvattaa tosi paljon painoa. Omien kiinnitysviritelmien sijaan myös suosittelen ostamaan esim. kirpputorilta hyvän repun ja tutkimaan huolella vaelluskäyttöön tarkoitettujen rinkkojen olkaimia. Paljon mukavampi päällä, kestävämpi ja _huomattavasti vähemmällä vaivalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, ehkä jätän sitten osan rautalankaviritelmistä pois. Pakko on kuitenkin varmaan laittaa rautalankaa kaulaan ja ehkä käsivarsiin, koska enkelin päähän tulee peruukkisysteemi, joka luultavasti painaa aika paljon. Pelkään myös, että kädet saattaisi irrota, koska ne ovat kuitenkin aika herkät ulkonevuutensa takia. Kaulaan ja olkapäille myös tulee saumat (jotka tietysti piilotan, mutta ovat silti hajoamisherkkiä), koska teen pään, kädet ja vartalon erikseen.

   Kiinnitysviritelmistä vielä sen verran, että koko hommahan olisi helppo jos tosiaan voisi käyttää jotain kunnollista olkainratkaisua. Mutta Urdin puvussa ei ole mitään, mikä peittäisi olkapäät (paitsi hiukset, mutta ne ei peitä tarpeeksi). En siis tule saamaan rinkan olkaimia tai sellaisia millään piiloon: on pakko viritellä jotain jännää. Hommaa vaikeuttaa tosiaan vielä se, että kaula-aukko ulottuu melkein napaan asti. En siis voi sitoa ylävartalonkaan ympäri mitään, mikä ei ole läpinäkyvää...

   Poista
 2. Oletko ajatellut käyttää iholycraa tuossa etuhalkiossa. Siitä saisi samalla helpotettua puvun istuvuutta ja myös sitä, miten saat rintsikkasysteemit piilotettua sinne alle.

  Muuten, ihana huomata, että muut miettivät ihan samoja juttuja. Hyrähtelin tuolle tissimietinnälle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän skeptinen iholycran suhteen, koska en oikein tiedä miten se toimii. Kuvittelisin sen olevan ohutta ihonväristä, joustavaa kangasta? Näin cosplay.comia selatessani yhden Urd-cossaajan, joka oli toteuttanut pukunsa juuri laittamalla ihonväristä kangasta kaula-aukkoon, mutta se ei oikein näyttänyt hyvältä, koska kangas ei myötäillyt ihoa tarpeeksi eikä ollut täysin oikean sävyistä...
   Onko tämä iholycra siis jonkinlaista taianomaista kangasta, jonka saisi oikeasti näyttämään ihontapaiselta eikä vain huonolta yritykseltä saada asusta vähän peittävämpi?

   Tissit ovat muodostuneet ainakin minulle yllättävän suureksi ongelmaksi cosplayssa! Aina ne ovat joko liian suuret tai pienet tai roikkuvat tai sitten ne pitäisi saada kokonaan piiloon. D-kuppeja ei ihan ideaalisiteellä piilotellakkaan...

   Poista
 3. Wow, mikä idea! Ganbatte! Muuta en osaa sanoa, mutta en malta odottaa jos saat tuon tehtyä koska kuulostaa jo ihan mahtavalta. Ja Urd on mahtava hahmo, ja muutenkin aika ihana. Liityin muuten lukijaksikin :3 heh

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kyllä iloidun kun luin että joku aiko cossata Oh! My Goddessista! Ei voi muuta kun toivoa että saat pukun ja enkelin kasaan tulevaisuudessa että tydyt myös siihen. Itse suunitelen tehä Trubaduurin (eri Urdin entinen poikaystävä) ja olis mahtava jos olis Urdi paikanpäälä!

  VastaaPoista